sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Jamie Oliverin Minestronekeitto tuunattuna

Katselin kun Jamie Oliverin 15 minuutin ateriat ohjelmaa,  ja päätin kokeilla ohjelmassa ollutta Minestroneittoa. Minestrone eroaa napolinkeitosta siinä, että napolinkeitossa on pastaa ja se on tomaattipohjainen.

Keitto näyttää omituiselta, syy on pinaatissa. Hyvää se on silti :) Tein tästä vähän oman version, eli ihan tämä sama resepti ei ollut ohjelmassa.


1 paketti pekonia tai 300g palvikinkkua
1 purjo
oliiviöljyä
3 kpl salottisipulia
pieni nippu rosmariinia
lehtikaalia tai kiinankaalia
1 punainen chili
3 porkkanaa
3 palsternakkaa
pinaattia, tuore tai pakaste (tuoretta yksi kaupan rasiallinen, pakastettua riittää esim. 4-5 kpl jäädytettyjä pinaattipalloja)
pakasteherneitä 
kasvisliemikuutio tai fondia
pippuria
 

Aloita pilkkomalla kasvikset: pilko purjo, salottisipulit, kaali, chili (siemenet voi jättää tai ottaa pois, riippuen makumieltymyksistä...), porkkana ja palsternakka. 
Pilko pekoni kattilaan, lisää rosmariini ja loraus oliiviöljyä. Paista pekonipalat kypsäksi rosmariinin oksien kanssa, lisää purjosuokaleet kun pekoni on melkein kypsää. Ota rosmariinit pois (voit toki käyttää pelkät lehdet, jolloin ne saavat jäädä keittoon). 
Lisää pekonin ja purjon sekaan kaikki kasvikset (ei herneitä eikä pinaatteja). Lisää oliiviöljyä jos seos tuntuu kovin kuivalta. Paista kasviksia, kunnes ne alkavat hiukan pehmetä. Kattilassa on tämän näköistä ennen veden lisäämistä :)Lisää 1,5l vettä sekä pinaatti ja anna kiehua. Lisää liemikuutio/fondi sekä mausteet ja herneet.

Keittele keitto valmiiksi, keittoaika riippuu vihannespalojen koosta - noin ½ tuntia miedolla lämmöllä.

p.s. jos haluat, niin keiton seassa voi hauduttaa broilerin minuuttipihvejä/rintafileitä keiton valmistumisen ajan. Niihin tulee hyvä maku, ja fileet voi halutessa kypsänä pilkkoa keiton joukkoon :)

Ja eiku syömään!! :D


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kurkkasit kakkutehtaaseen :) Tulethan uudelleenkin :) Jätä viesti käynnistäsi!