torstai 24. huhtikuuta 2014

Kukkakaali-perunakeitto

Uutta soppaa pukkaa! Tämä keitto on hiukan arkisempi, mutta siitäkin saa tehtyä juhlavan pienillä lisäyksillä.





1 iso kukkakaali
2 isoa sipulia
5 perunaa (lajikkeella ei väliä)
100g tuorejuustoa, esim. yrtti
1 kasvisliemikuutio
suolaa
pippuriseosta
vettä

paloittele kukkakaali, perunat ja sipulit - laita palat kattilaan ja lisää sen verran vettä, että kasvikset peittyvät. Keitä kasvikset pehmeiksi ja lisää keiton loppuvaiheessa kasvisliemikuutio. Soseuta sauvasekoittimella keitto tasaiseksi ja sekoita tuorejuusto pikkuhiljaa joukkoon ja mausta. Mausteita ja suolaa voi lisätä reilusti, koska kukkakaali hukkaa erityisesti suolaisuutta tosi tehokkaasti.

Huom! Tarjoiluun voi käyttää yrttejä, esim. persiljasilppua, mutta myös paistettua pekonia paloina, parmankinkkua tms.

Ruokahaluja vaan! :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kurkkasit kakkutehtaaseen :) Tulethan uudelleenkin :) Jätä viesti käynnistäsi!