torstai 15. toukokuuta 2014

Tomaattinen katkarapu- bataattikeitto

Teki mieli katkarapukeittoa, mutta laitoin sitten muutakin että olisi ruokaisampaa. Tykkään kovasti tomaattipohjaisista keitoista, joten niitäkin tulee joskus tehtyä.


1 litra tomaattimehua + n. 5dl vettä purkin huuhtomiseen
1 bataatti
400g katkarapuja
200g kirjolohta (valinnainen)
1 purjo
1 prk kermaviiliä tai ranskankermaa
öljyä
mustapippuria

Kuori ja paloittele bataatti pieniksi kuutioiksi. suikaloi purjo (itse teen niin, että halkaisen ensin, ja ne puolikkaat vielä paloittelen ½cm:n levyisiksi paloiki).  Lisää paistinpannulle öljyä ja kaada bataattikuutiot paistumaan. Kun kuutiot ovt saaneet hiukan väriä ja ovat alkaneet kypsymään, lisää purjopalat ja paista, kunnes purjo on pehmeää. Bataattien ei tarvitse olla tässä vaiheessa vielä pehmeitä.
Kaada tomaattimehu kattilaan ja huuhdo loput mukaan vedellä. Kuumenna menhu kiehuvaksi ja lisää paistinpannun kasvikset liemeen.  Keitä hetki, ja lisää lohi. noin 5min keittämisen jälkeen lisää katkaravut ja niiden sulamisen jälkeen kermaviili/ranskankerma. Sekoittele, kunnes keitto on tasaista ja lisää lopuksi mustapippuria maun mukaan.

Hyvää ja helppoa arkisoppaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kurkkasit kakkutehtaaseen :) Tulethan uudelleenkin :) Jätä viesti käynnistäsi!