lauantai 18. lokakuuta 2014

Koskenlaskijan suppilovahverokeitto

NAM! Ei voi muuta sanoa silloin, kun sieniaika puskee päälle. Tänä syksynä on hyvä sienisyksy - ensin hirmuinen määrä tatteja, kantarellejakin riitti ja suppiksia onkin sitten vielä enemmän!

Tein omasta päästäni tällaisen keiton, ja ajattelin että muillekin ehkä maistuu.. Tässä siis ohjetta:

n. 2 litraa vettä
2 litraa suppilovahveroita
1 iso purjo
2 sipulia
1 paketti Koskenlaskijaa, voimakas
1-2 dl ruokakermaa (kolme juustoa tai tavallista)
kasvisliemikuutio
timjamia + maun mukaan muuta yrttimaustetta
suolaa
valkosipulijauhetta
mustapippuria
venhäjauhoja n. 3 rkl



 Laita pilkotut sipulit ja purjo kiehumaan veteen ja paista pilkottuja sieniä pannulla, kunnes niistä irtoaa nestettä. Sitä irtoaa aika paljon, esim. tästä minun kahdesta litrasta sieniä irtosi ½ litraa vettä...
  
Lisää sienet sipulien joukkoon ja myös paketti koskenlaskijaa muutamassa osassa. Lisää kasvisliemikuutio ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Lisää ruokakerma ja mausteet. 

Ota keiton liemestä noin 2-3dl talteen. Sekoita keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita säästämääsi liemeen 2-3 rkl vehnäjauhoja ja lisää suurus keittoon. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes keitto on hieman paksumpaa.



Keitto on parempaa, kun se jäähtyy kokonaan ja se lämmitetään uudelleen tarjolle. Koristeeksi voi laittasa vaikka persiljaa, minulla on kuvassa rucolanversoja :)

Buon appetito!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kurkkasit kakkutehtaaseen :) Tulethan uudelleenkin :) Jätä viesti käynnistäsi!