maanantai 1. syyskuuta 2014

Lisää syyskakkua - Kananmunat testissä!

Myös tämä kakku meni työpaikalle, nimipäivätarjoiluun.

Kakun vihreä pinta on omenapyreetä, jonka olen värjänyt vähän kirkkaammaksi pastavärillä. Täytteenä on mascarpone- sitruunatäytettä, sekä Daim-paloja.Tämä kakku on siitä erilainen alusta alkaen, että olen käyttänyt tässä eri kananmunia kuin aiemmin. Sain leivontaan testattavaksi Suomen ensimmäisen, ns. "free range"- kanalan kananmunia. Vaahteramäen tilasta voit lukea esimerkiksi TÄÄLTÄ. Kivoin juttu on se, että kyseinen vapaana käyskentelevien kanojen koti on täällä Somerolla eli kotinurkilla.

Ihan ensimmäiseksi yllätti kananmunista ja sokerista vatkaamani vaahdon väri. Kaunis, "tipunkeltanen", joka on minulle tuttu lapsuudesta. Isoäidilläni oli muutamia ns. lattiakanoja, joille kerättiin kesäisin voikukkaa ja muuta syötävää ulkoa. Niiden keltuaisten väri oli jotain ihan erilaista kuin kaupasta ostettujen, ja nyt näiden munien väri on samanlainen!

 Jännä juttu oli myös se, että vaahdosta tuli todella, todella kuohkeaa! Tässä kuuden litran kulhossa vatkautuu 8 munaa - yleensä samaan vaahtomäärään tarvitaan 10-11 munaa.Paistaessa kakkupohjan yläosat eivät muutu rapeiksi, vaan ovat pehmeitä ja ilmavia.


 ... ja tällaiselta näyttää, kun pohjan halkaisee. Ihanaa, puuterinpehmeää hötöä, joka silti pysyy kasassa leikattaessa. Ja se väri! :)


Tässä esimmäinen testi, joka koski isoa kakkupohjaa. Tulevissa julkaisuissa sitten esimerkiksi kääretorttua :) Kiitos Mikko kun sain testata näitä!

1 kommentti:

Mukavaa kun kurkkasit kakkutehtaaseen :) Tulethan uudelleenkin :) Jätä viesti käynnistäsi!