sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Marjainen Brita-kakku

Brita- kakkua en ole montaa kappaletta elämäni aikana tehnyt - ja se on sääli koska kyseessä on hyvä kakku.

Tämä versio meni syntymäpäiväjuhliin noin 15 hengelle, ja toiveena oli ihan perinteisesti kermaa ja marjoja täytteeksi. Käytin tässä ihan omia pakastemarjoja, vadelmia, mansikoita ja mustikoita. Pakastemarjoissa on se ongelma että alkavat valua mehua, mutta tähän aikaan vuodesta mä en voi kellekkään marjoiksi tässä muuttua :) Joten asian voi ratkaista laittamalla kerman joukkoon vähän rahkaa ja kermahyydykejauheta, joka tekee täytteestä kiinteämmän. Kermahyydyke on muutenkin kätevää taravaa, itse hankin sitä poikkeuksetta Sari Mäkiseltä STM-markkinoinnista. Tässä käytin tietystu neutraalia eli "mautonta", mutta hyydykettä saa monen makuisena.


Tähän kai kuuluisi laittaa mantelirouhetta pinnalle, mutta kun itse en siitä tykkää, korvasin sen Wiener Nougat crushilla.

Voisin ihan ohjeenkin laittaa:

Pohja:
130g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenki:
2 valkuaista
1½ dl sokeria

Tee näin: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Lisää kuivat aineet sekoitettuna vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Esipaista pohjaa 180 asteessa noin 10 minuuttia.
Marenki: Valmista marenki pohjan esipaiston aikana. Vatkaa valkuaisia voimakkaasti vatkaimella, kunnes ne muuttuvat valkoiseksi. Lisää sokeria vähitellen noin 1 rkl kerrallaan. Jatka vatkaamista sokerin lisäämisen jälkeen kunnes seos on kiiltävää ja paksua vaahtoa. Levitä marenkin esipaistetun pohjan päälle ja paista koko komeutta vielä noin 15 min.

Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa pohja puoliksi ja laita toisen puolikkaan päälle haluamaasi täytettä. Nosta toinen pohja päälle ja kakku on valmista syötäväksi.

Tätä kakkua ei voi tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan, se vettyy ja marengin rapeus katoaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kurkkasit kakkutehtaaseen :) Tulethan uudelleenkin :) Jätä viesti käynnistäsi!