keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Oopperakakku Eric Lanlardin mukaan

Tein kynttiläkutsuille tällaista "ei niin kevyttä"- tarjottavaa, mutta en malttanut olla kokeilamatta kun ohje tuli vastaan..

Eli, kyseessä on suosikkileipurini, konditorialeipuri Eric Lanlardin ohjeella tehty Oopperakakku. Kakkuun tehdään kolme ohutta vetopohjakerrosta ja kolme täytettä, joista päälimmäinen on kuorrute.


Koska kakussa käytetään paljon voita ja suklaata, kakku tulee säilyttää jääkaapissa tarjoiluun asti. Ohje on monimutkainen, siinä on paljon eri aineiden vatkaamista sekaisin, ja yhdistelemistä toisten aineiden kanssa varovasti yhteen. Linkitän ohjeen tähän - jos jossain vaiheessa ehdin niin suomennan sen. Ohjeessa käytettyjä aineksia ei kaikkia Suomesta edes saa - esimerkiksi buttermilk puuttuu meiltä kokonaan. Itse olen korvannut ko. tuotteen ranskankerman ja rahkan seoksella.

Ohje täällä. 

namnam ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kurkkasit kakkutehtaaseen :) Tulethan uudelleenkin :) Jätä viesti käynnistäsi!