lauantai 4. heinäkuuta 2015

Marjainen pavlova

Pitkästä aikaa tein Pavlovaa - se se kyllä on hyvää! Tämä meni broilervoikkarin kaverina synttäreille, mutta voikkarista ei nyt ole kuvaa.

Pavlova eroaa Brita- kakusta siten, että Pavlovassa on pelkkää marenkia pohjissa. Tässä Pavlovassa on marenkikerrosten välissä mustikkarakaa sekä mansikkaa, vadelmaa ja pensasmustikkaa. Kaikki marjat tuoreina, kun kesä on :). Päälimmäisenä vielä irtonaisia marenkeja :). Pavlova on gluteeniton - helposti myös maidoton kun käyttää esim. vatkautuvaa alpro soyaa kerrosten välissä.

 Paras marenki syntyypi tällä ohjeella:
- 2 valkuaista
- 1,5 dl (siro)sokeria
- ripaus suolaa

Erottele valkuaiset kulhoon, lisää ripaus suolaa. Mun ripaus on 1/4 teelusikkaa :). Vatkaa valkuaisia, kunnes muuttuvat valkoisiksi. Lisää sokeria 1rkl kerrallaan, vatkaa aina sokeri ennen kuin lisäät uutta. Kun kaikki sokeri on vatkattu, jatka vielä hetken jotta seoksesta tulee kiiltävää ja kiinteää. Pursota uunipellille joko levyjä tai yksittäisiä marenkeja - mitä sitten tarvitsetkin. Paista 130 asteessa (140 kiertoilma) vähintään 30 minuuttia.

yksittäisiin pikkumarenkeihin menee noin 30min, marenkilevyyn noin 45-50min. Paista mieluummin liian kauan kuin liian vähän aikaa :) Pääasia, että ovat kuivia!

Onnea Tinja synttärin johdosta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kurkkasit kakkutehtaaseen :) Tulethan uudelleenkin :) Jätä viesti käynnistäsi!