lauantai 10. elokuuta 2013

Ihana, kamala, vaikea, suloinen MACARON!

Näitä fransmannien keksintöjä mainostetaan maailmalla "trendileivonnaisina", joten niitä pomppii eri blogeissa ihan mielettömiä määriä. Eri väreissä, eri kokoisia, eri täytteillä. No niin, nyt minäkin ylitin itseni ja väsäsin näitä "vähän" enemmän :)

Olen tehnyt monta erää aikaisemminkin, jotka ovat kaikki jollain tavalla epäonnistuneita tai en ainakaan ole ollut niihin tyytyväinen. Nyt sitten yhdistin kolme erilaista ohjetta pakon edestä, ja onnistuin! 

Lukioaikanen kaverini Sini otti yhteyttä ja kysyi, tekisinkö hänen häihinsä näitä leivonnaisia. Lupasin, jos onnistun. Ja onnistuin yhden satsin kanssa joten uskalsin luvata. Kunnes hän vasta kertoi, että mieluusti ottaisivat näitä 250kpl... Meinasi itku päästä :D No, viikon verran ennen häitä askartelin näiden kanssa joka ilta, ja sitten hääaamuna 10.8. vein neljä isoa tarjottimellista hääpaikalle. Suklainen täyte oli toiveissa, joten laitoin sitä sitten kaikkiin. Kuutta eri väriä tein:





Tällä ohjeella onnistuin:
- 110g valkuaisia
- 4 rkl sokeria
- 100g mantelijauhetta
- 200g tomusokeria

Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri keskenään. Ole muutenkin tarkka punnitessasi aineksia, sillä tämä vaikuttaa lopputulokseen ihan hirmuisesti! Vatkaa valkuaisia vaahdoksi ja lisää mukaan 4 rkl sokeria yksi lusikallinen kerrallaan. Vatkaa noin 2 minuuttia kaikkiaan - vaahdon pitää jäädä löysäksi ja kiiltäväksi. Kaada manteli+tomusokeriseos kerralla vaahdon sekaan ja sekoita nuolijalla reippaasti sekaisin. Taikina on valmista kun siihen nostettaessa jäävät "huiput" palautuvat tasaisiksi nopeasti, eivät jää toröttämään. Jos taikina ei palaudu, jatka vatkaamista nuolijalla vielä jonkin aikaa. Laita uuni kuumenemään 130-150 asteeseen (itse käytän kiertoilmaa ja noin 140 astetta). Pursota pellille leivinpaperin päälle noin 2-3cm halkaisijaltaan olevia pyörylöitä ja anna niiden kuivua noin puoli tuntia. Paista 10-12min ja vedä leivinpaperi pellin päältä pois, jotta macaronit jäähtyvät nopeammin. Kun ovat jäähtyneet, irrota paperista. Jos ei vät meinaa ensin irrota sovinnolla, käydä apuna esim. juustohöylän kärkeä. Täytä haluamallasi täytteellä, näissä on käytetty seuraavaa:

- 100g maitosuklaata
- 100g tuorejuustoa 
(sokeria, jos haluaa makeaa..)

Tästä määrästä tulee kuoria noin 80kl, eli 40kpl valmista macaronia :)


Tässä Sinin ja Teron häämacaronit kelmutusta vaille lähdössä matkan :)
Onnea vielä teille tätäkin kautta!

1 kommentti:

  1. Ihanan värikkäitä! Kyllä oot taitava kakuntekijä, aivan mahtavia kakkuja :)

    ps. Tervetuloa kurkkaamaan minunkin plokiin http://nana-russeli.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Mukavaa kun kurkkasit kakkutehtaaseen :) Tulethan uudelleenkin :) Jätä viesti käynnistäsi!