perjantai 15. helmikuuta 2013

Pavlova työkavereiden iloksi :)

Tein vuosien jälkeen Pavlovaa, kun muistin että joku on hyvää, niin marengit!

Teen marenkeja nykyään seuraavalla ohjeella:
- 4 valkuaista
- 4 dl sokeria
- ½ tl suolaa.

* vatkaa valkuaisia, kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää suola ja jatka vatkaamista pari minuuttia. Lisää sokeria vähitellen: noin ruokalusikallinen kerrallaan ja vatkaa täydellä teholla samaan aikaan. Marenki on valmista, kun se ei valu eikä liiku juuri mihinkään suuntaan:)

Tämä Pavlova on halkaisiljaltaan 30cm, joten siihen tarvitaan 8 + 8 sokeria ja valkuaisia -  aina sillä periaatteella että samassa suhteessa valkuaisia ja sokeria.

Tein kinuskikermaa täytteeksi Dumle karkeista. Sen päälle hedelmiä - tässä on viinirypäleitä, passionhedelmää, kiiviä ja banaania. Pinnalla vieä pursotettua kermaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kurkkasit kakkutehtaaseen :) Tulethan uudelleenkin :) Jätä viesti käynnistäsi!