Aijai, tämä oli kyllä hyvä kehitelmä :) Teen toisenkin kerran, ehkä kolmannenkin!
Tässä yhdistyy minun kaksi suurta suosikkia, eli sipuli ja juusto. Ei vaikuta miltään kevytkeitolta, mutta yllättävää kyllä, ei tämä niin hirmuinen kaloripommia ole ollenkaan!
700g keltasipulia
1,5 litraa vettä
2-3 kynttä valkosipulia
1 kasvisliemikuutio
1 ras. Philadelphia- sulatejustoa, esim. ruohosipuli tai valkosipuli&yrtit
(tarjoiluun kylmäsavulohta)
Keitä sipulit pehmeiksi, lisää valkosipulinkynnet paloiteltuna joukkoon sekä kasvisliemikuutio. Keitä noin 5 min kunnes liemikuutio on sulanut. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää sulatejuusto keitoin joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Tarjoiluun voi käyttää pari viipaletta kylmäsavulohta/ruokailija. Tekee kivan lisämaun keittoon :)
keskiviikko 26. maaliskuuta 2014
tiistai 25. maaliskuuta 2014
Chilinen bataatti-kanakeitto
Ai vitsit miten hyvää, lämmittävää keittoa!
Tästä ohjeesta tulee semmoinen vähän vajaa kolmen litran kattilallinen, millä 2 aikuista pärjää viikon arkipäivät mainiosti :D
1 iso bataatti
2 sipulia
1 kasvisliemi- tai fondikuutio
4 kpl tomaattia kuorittuna (voi olla myös säilyke)
1 punainen chilipalko
loraus sweet chili- kastiketta
(ruokakermaa)
2-3 kpl kanankoipia
mausteita, esim. mustapippuri, valkosipulirouhe...
Tee näin:
Kypsennä kanankoivet uunissa (200 astetta, noin 40min). Pilko kasvikset kattilaan, lisää vettä noin litra ja kiehuta kypsiksi. Lisää liemikuutio tai fondia sekä mausteita valintasi mukaan.
Perkaa kanankoivista lihat ja paloittele ne pieniksi kuutioiksi. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi ja lisää kanapalat keittoon. Keita miedolla lämmöllä hetken aikaa ja lisää sweet chili- kastiketta ja halutessasi ruokakermaa keittoon.
Tarjoiluun voi käyttää yrttisilppua, esim. basilikaa, timjamia tai korianteria. Tässä olen itse käyttänyt korianteria koska se on HYVÄÄÄÄ!!! :)
Bon appetit!
sunnuntai 16. maaliskuuta 2014
Marjainen Brita-kakku
Brita- kakkua en ole montaa kappaletta elämäni aikana tehnyt - ja se on sääli koska kyseessä on hyvä kakku.
Tämä versio meni syntymäpäiväjuhliin noin 15 hengelle, ja toiveena oli ihan perinteisesti kermaa ja marjoja täytteeksi. Käytin tässä ihan omia pakastemarjoja, vadelmia, mansikoita ja mustikoita. Pakastemarjoissa on se ongelma että alkavat valua mehua, mutta tähän aikaan vuodesta mä en voi kellekkään marjoiksi tässä muuttua :) Joten asian voi ratkaista laittamalla kerman joukkoon vähän rahkaa ja kermahyydykejauheta, joka tekee täytteestä kiinteämmän. Kermahyydyke on muutenkin kätevää taravaa, itse hankin sitä poikkeuksetta Sari Mäkiseltä STM-markkinoinnista. Tässä käytin tietystu neutraalia eli "mautonta", mutta hyydykettä saa monen makuisena.
Tähän kai kuuluisi laittaa mantelirouhetta pinnalle, mutta kun itse en siitä tykkää, korvasin sen Wiener Nougat crushilla.
Voisin ihan ohjeenkin laittaa:
Pohja:
130g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Marenki:
2 valkuaista
1½ dl sokeria
Tee näin: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Lisää kuivat aineet sekoitettuna vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Esipaista pohjaa 180 asteessa noin 10 minuuttia.
Marenki: Valmista marenki pohjan esipaiston aikana. Vatkaa valkuaisia voimakkaasti vatkaimella, kunnes ne muuttuvat valkoiseksi. Lisää sokeria vähitellen noin 1 rkl kerrallaan. Jatka vatkaamista sokerin lisäämisen jälkeen kunnes seos on kiiltävää ja paksua vaahtoa. Levitä marenkin esipaistetun pohjan päälle ja paista koko komeutta vielä noin 15 min.
Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa pohja puoliksi ja laita toisen puolikkaan päälle haluamaasi täytettä. Nosta toinen pohja päälle ja kakku on valmista syötäväksi.
Tätä kakkua ei voi tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan, se vettyy ja marengin rapeus katoaa.
Tämä versio meni syntymäpäiväjuhliin noin 15 hengelle, ja toiveena oli ihan perinteisesti kermaa ja marjoja täytteeksi. Käytin tässä ihan omia pakastemarjoja, vadelmia, mansikoita ja mustikoita. Pakastemarjoissa on se ongelma että alkavat valua mehua, mutta tähän aikaan vuodesta mä en voi kellekkään marjoiksi tässä muuttua :) Joten asian voi ratkaista laittamalla kerman joukkoon vähän rahkaa ja kermahyydykejauheta, joka tekee täytteestä kiinteämmän. Kermahyydyke on muutenkin kätevää taravaa, itse hankin sitä poikkeuksetta Sari Mäkiseltä STM-markkinoinnista. Tässä käytin tietystu neutraalia eli "mautonta", mutta hyydykettä saa monen makuisena.
Tähän kai kuuluisi laittaa mantelirouhetta pinnalle, mutta kun itse en siitä tykkää, korvasin sen Wiener Nougat crushilla.
Voisin ihan ohjeenkin laittaa:
Pohja:
130g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Marenki:
2 valkuaista
1½ dl sokeria
Tee näin: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Lisää kuivat aineet sekoitettuna vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Esipaista pohjaa 180 asteessa noin 10 minuuttia.
Marenki: Valmista marenki pohjan esipaiston aikana. Vatkaa valkuaisia voimakkaasti vatkaimella, kunnes ne muuttuvat valkoiseksi. Lisää sokeria vähitellen noin 1 rkl kerrallaan. Jatka vatkaamista sokerin lisäämisen jälkeen kunnes seos on kiiltävää ja paksua vaahtoa. Levitä marenkin esipaistetun pohjan päälle ja paista koko komeutta vielä noin 15 min.
Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa pohja puoliksi ja laita toisen puolikkaan päälle haluamaasi täytettä. Nosta toinen pohja päälle ja kakku on valmista syötäväksi.
Tätä kakkua ei voi tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan, se vettyy ja marengin rapeus katoaa.
perjantai 14. maaliskuuta 2014
Iidan taideteokset :)
Iida oli meillä kylässä ja tekaistiin vähän taidetta yhdessä :) Väsättiin Kinuskikissan ohjeella Daim- muffinseja ja pääleipuri koristeli työn tulokset kukkavarastostani löytyneillä koristeilla.
Oli kyllä kivaa :) Yleensä kun tulee häärättyä keittiössä yksinään. Samalla tein itse siinä salaattia yms. ruokaa illaksi.
Iida vei puolet muffinseista kotiin maisteltavaksi :)
Oli kyllä kivaa :) Yleensä kun tulee häärättyä keittiössä yksinään. Samalla tein itse siinä salaattia yms. ruokaa illaksi.
Iida vei puolet muffinseista kotiin maisteltavaksi :)
lauantai 1. maaliskuuta 2014
Janika & Juha 1.3.2014
Vuoden ensimmäiset hääkakut ovat tässä, olkaa hyvät! Hääkakkuja on vaan niin kiva tehdä, niissä on oma fiiliksensä :)
Nämä kakut oli jo siksi todella mukavaa askartelua, että näihin oli tarkat toiveet ja suunnitelmat - mikä aina helpottaa niiden toteutusta.
Tein kakkuja kaikkiaan 6 kpl, joista kaksi oli halkaisijaltaan 26cm ja loput 28cm suunnillee. Kakkuihin tein minttusuklaapohjat ja täytteenä oli Valkosuklaavaahtoa ja vadelmaa. Kuorrutus näissä on itse tekemääni vaahtokarkkimassaa, koristeet sokerimassaa + silkkinauhaa. Kakut olivat gluteenittomia ja laktoosittomia.
Toiveena oli yksinkertainen koristelu, pelkkiä kukkia ja pienenä lisänä pikeerikuorrutusta. Tässä vielä lähempiä yksityiskohtia:
Paljon onnea Laaksoset!
Nämä kakut oli jo siksi todella mukavaa askartelua, että näihin oli tarkat toiveet ja suunnitelmat - mikä aina helpottaa niiden toteutusta.
Tein kakkuja kaikkiaan 6 kpl, joista kaksi oli halkaisijaltaan 26cm ja loput 28cm suunnillee. Kakkuihin tein minttusuklaapohjat ja täytteenä oli Valkosuklaavaahtoa ja vadelmaa. Kuorrutus näissä on itse tekemääni vaahtokarkkimassaa, koristeet sokerimassaa + silkkinauhaa. Kakut olivat gluteenittomia ja laktoosittomia.
Toiveena oli yksinkertainen koristelu, pelkkiä kukkia ja pienenä lisänä pikeerikuorrutusta. Tässä vielä lähempiä yksityiskohtia:
Paljon onnea Laaksoset!
tiistai 18. helmikuuta 2014
Kermakakuksi naamioitu juustokakku
Tämä juustokakku on periaatteessa ihan samanlainen kuin Almalle tekemäni naisvoimistelijoiden kakku, eli sitruunanmakuinen tuorejuustoseos, jossa valkosuklaarouhetta sisällä. Ulkonäkö on vaan erilainen, halusin tähän "kermakakku- tunnelmaa" :) Tällä kakulla juhlistettiin syntymäpäiviä, onnea Katja!
sunnuntai 16. helmikuuta 2014
Milja Nelli Emilian ristiäiset
Serkkuni nuorempi tytär sai tänään nimen, ja sain kunnian tehdä hänen ensimmäisiin juhliinsa tarjottavaa. Rakastan ristiäistarjoiluiden tekemistä ehkä eniten, ne juhlat on jotain niin nättiä ja sööttiä :)
Pääsin pitkästä aikaa tekemään myös Bebe-leivoksia. Ajattelin siinä samalla testata ohimennen erilaisia valmistaikinoita, voisiko niistä joskus tarvittaessa tehdä leivoskuppeja. Vastaus: Ei voi :D Tästä lähtien en edes yritä, vaan teen itse sen taikinan :)
No niin, eli onnistuneita Bebejä tein 36kpl. Jotain herkkää koristusta hain, ja päädyin valkoiseen + pieneen punaiseen sydämeen. Pitäisi ehkä hankkia sydämenmuotoisia vuokia myös..
Sitten se varsinainen kakku. Kakussa on täytteenä Mango-passionhedelmämoussea ja valkosuklaista täytettä. Ainoa vinkki mikä annettiin oli, että "korinpohja" on kivannäköinen, joten päädyin kukkakoriin, jota olin halunnut jo jonkin aikaa tehdä.
Kakkua varten tein 40kpl pientä omena- ja kirsikkapuunkukkaa ja vajaa 10 liljaa (kahta eri väriä). Lisänä myös erikokoisia lehtiä. Kukkia on sävytetty tomuväreillä, ja kun kakku oli valmis, ripottelin syötävää glitteriä kukkien päälle ja lopuksi vielä pari suikausta kimallesprayta. Kakusta tykättiin, ja tykkäsin itsekin :)
Mukaan juhliin meni vielä kinkkuvoileipäkakku, josta kuva tässä:
Voikkariin leikkelin päälle tuoretta timjamia makua antamaan.
Onnea Miljalle ja koko perheelle nimestä, josta tälle jauhopelukalolle pukkaa lapsuus mieleen :)
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)